Kako je nastao Bombol Bamboo Bouncer?

Objavljeno

Zanima te kako je nastala ideja o Bombol bouneru? Pročitaj Paulininu priču!

 

Bilo jednom u Milanu..

 

  Fred i ja prvi put smo postali roditelji 2006. godine i tada smo uronili u potpuno novi svijet svega dječjeg! Kao i svi novopečeni roditelji, puno smo istraživali o tome što nam je sve potrebno za našu malu princezu. Nažalost, bili smo poprilično razočarani s onime što se nudilo, bilo da je riječ o dizajnu ili funkcionalnosti. Činilo se kao da ta dva važna aspekta ne postoje u jednom proizvodu. 

Tada smo živjeli u Milanu gdje je Fred radio kao dizajner proizvoda, a ja u modnoj industriji i doslovno smo svaki dan disali i živjeli “dizajn”. Naravno, sanjali smo o tome da u industriju namještaja za bebe unesemo nešto više kroz stvaranje predmeta za koje smatramo da mogu ispuniti naša očekivanja u pogledu oblika i funkcionalnosti, a istovremeno donijeti revoluciju u taj sektor. 

 

Prvi predmet na kojem smo htjeli poraditi bio je namještaj koji je naša kći najviše koristila – dječji bouncer tj. ležaljku. To je bio moj spas jer sam mogla staviti Yasmine u ležaljku pored sebe dok sam pripremala ručak, slagala odjeću ili čak dok sam bila u kupaonici! Što smo više koristili ležaljku, primijetili smo da ima više prostora za poboljšanje. 

Što smo zaključili – koje značajke idealan bouncer mora imati?

 

Iz našeg iskustva kao potrošača, idealan bouncer trebao bi imati sljedeće:

 

Nježno njihanje čak i bez naše intervencije (kako bi se beba zabavljala dok roditelji odmaraju), ali ne bi smio imati električne dijelove koji stvaraju pokrete 

budući da se oni lako kvare i ne mogu podnijeti veliku težinu.

 

– Od posebne je važnosti potpora vratu i leđima, posebice kod djece koja još nisu razvila snagu u kralježnici (najčešće je riječ o bebama starosti do 6 mjeseci).

 

– Trebao bi imati više položaja nagiba na naslonu, a koji se prilagođavaju raznim aktivnostima djeteta kao što su igranje i opuštanje. Naša kći često je imala grčeve u trbuščiću i otkrili smo kako joj najbolje odgovara položaj u kojem je nagnuta.

 

– Željeli bismo da naša beba uživa u svojoj omiljenoj stolici što je dulje moguće, iznad uobičajenih 6 do 9 mjeseci i limita težine koji većinu bouncera na tržištu ima. Isto tako, bouncer bi trebao biti dovoljno čvrst da traje nekoliko godina kako bi ga mogao naslijediti mlađi brat ili seka.

 

Zasukali smo rukave i bacili se na posao!

 

Nakon što smo odredili najvažnije značajke koje idealan bouncer mora imati, Fred je započeo svoj posao na ploči za crtanje. Prvo je želio koristiti bambus kao materijal za okvir zbog svoje savitljive, a stabilne prirode. No, budući da smo živjeli na sjeveru Italije okruženi stručnim inženjerima iz različitih industrija, brzo je shvatio da je aluminij kakav se koristi u zrakoplovstvu bolja i dugotrajnija opcija. No, toliko nam se svidjela ideja bambusa da smo ga odlučili zadržati u nazivu!

Kad smo osmislili dizajn okvira, pretvorili smo naš stol u malu šivaću radionicu gdje sam ja upotrijebila svoje (veoma zahrđale) šivaće vještine na maminoj mašini iz 70-ih kako bih napravila probne uzorke za navlaku za sjedalo i naslon za leđa. Cijeli dizajnerski proces trajao je skoro godinu dana i u 2009. postali smo ponosni roditelji, ovog puta našem Bamboo Bounceru!

 

Stvoreno s ljubavlju!

 

Godinu dana kasnije, s našim nepostojećim marketinškim budžetom, veoma dragi prijatelji Mimmo & Sabine i New Target Web pomogli su nam osmisliti naš prvi video proizvoda s nama posebnim modelima (naša kćer Nisha i nekoliko preslatke djece naših prijatelja bile su glavne zvijezde). Iz čiste nostalgije, ovdje se nalazi prvi video pa pogledajte kako je to izgledalo. 

 

Nova era

 

Prošle godine proslavili smo 10. rođendan Bombola i ponosni smo što Bamboo Bouncer i dalje vole djeca širom svijeta. Tijekom godina, prikupili smo brojne konstruktivne informacije naših kupaca i tako osmislili novu poboljšanu verziju –  Bamboo 3DKnit koju smo lansirali ranije ove godine.

Neprestano se trudimo poboljšati postojeće proizvode, a našoj kreativi nema kraja kad su u pitanju novi uzbudljivi načini kako pomoći modernim roditeljima. Pratite i dalje sve inovacije!

Za više informacija pogledajte naš Bombol brand page.