Zašto je Voksi gnijezdo za bebe najsigurnija opcija!

Objavljeno

U posljednjih nekoliko godina, gnijezda za bebe su stekla veliku popularnost. U gotovo svakoj dječjoj sobi odnosno kućanstvu koje ima bebu ćete naći jedno. Ali što je sa sigurnošću takvog gnijezda? Ako vam možemo dati neki savjet, preporučujemo da svakako obratite pažnju na različite komponente takvog gnijezda za bebe.

Postoje li vezice na koje se vaše dijete može ozlijediti? Jesu li bočne strane debele, s preklopom u madracu? Da li materijal ima Oeko-Tex certifikat? Ukoliko odgovori na ova pitanja nisu zadovoljavajući onda je bolje da nastavite potragu. Jer to su sve sigurnosni rizici koje ne bismo trebali riskirati sa svojim djetetom.

Gnijezdo za bebe našeg skandinavskog branda Voksi je pouzdan izbor jer se smatra jednim od najsigurnijih gnijezda za bebe. Zašto se usudimo nazvati Voksi gnijezdo za bebe najsigurnijim izborom?

  1. Kako bi se spriječio rizik od gutanja ili gušenja na njemu nema vezica ili vrpci.
  2. Bočne strane su visoke 120 mm kako bi spriječile bebu da podigne glavu na gornji rubi ne bude u mogućnosti povući ju natrag.
  3. Bočne stranesu ispitane su pomoću posebne sigurnosne metode opisane u BS 4578:1970. S obzirom na ovu metodu one pokazuju veliku prozračnost!
  4. Čvrstoća madraca u skladu je s EN-16890.
  5. Svi tekstili zadovoljavaju zahtjeve o zapaljivosti BSEN 71-2:2011+A1:2014.
  6. Sve komponente i tekstili su u skladu sa standardima koje je postavio Oeko-Tex® Standard 100, klasa 1 u odnosu na štetne tvari – ftalati – teški metali – FR obrada. Oni su također u skladu s člankom 33 i POPs pravilima.

Voksi gnijezdo za bebe je zadovoljilo ove važne kriterije zahvaljujući opsežnoj analizi rizika od strane francuskog SGS-a te se usavršilo zahvaljujući smjernicama i savjetima od viših savjetnika u industriji namještaja, uključujući kolijevke i krevetiće.

Voksi gnijezdo za bebe je stoga 100% sigurno, što ga čini idealnim mjestom za vaše dijete da spava sigurno i zdravo![