Pripreme za put – što ponijeti?

Objavljeno

Ova godina prepuna je neradnih dana koji se spajaju u produžene vikende. Mnogi te produžene vikende koriste za bijeg iz grada na kratko putovanje, bilo da je na obalu ili negdje u prirodu. 

Spremanje stvari za put može biti izazovno, pogotovo za roditelje s malom djecom. Bitno je pametno spremiti i organizirati stvari, ne samo one koje će se koristiti na finalnoj destinaciji, već i one koje su neophodne za sam put do odredišta. Zato vas u nastavku članka čekaju “tips & tricks” koji će vam biti od pomoći prije puta.

 

Sigurnost na prvom mjestu

Najbitnija stvar za put je svakako kvalitetna autosjedalica. Jeste li znali da je vožnja u suprotnom smjeru čak 5x sigurnija od vožnje u smjeru vožnje? Autosjedalica u suprotnom smjeru pri sudaru štiti dijete tako da silina udara ima manje opterećenje na glavu i vrat djeteta te pruža zaštitu i od raznih fragmenata koji pri sudaru lete u automobilu. 

Nova BeSafe Stretch (B) sjedalica nudi najsigurniju vožnju do čak 7. godine te je prošla najstroži test sudara na svijetu – švedski Plus test! Ako ipak želite rotaciju prema vratima za lakše stavljanje i vađenje djeteta iz automobila, tu je BeSafe iZi Turn (B) i-Size koja nudi mogućnost suprotnog smjera do 4. godine kao i okretanje u smjer vožnje.

Savjet: Prije svakog puta provjerite da je autosjedalica pravilno postavljena i da je dijete pravilno vezano – pojas zategnut tako da između pojasa i tijela djeteta stane 1 prst!

BeSafe Stretch B autosjedalica
Zračne podloge za autosjedalicu

Zračne podloge koriste se za autosjedalice i kolica tijekom vrućih ljetnih mjeseci kako bi djetetu omogućile maksimalnu udobnost tijekom vožnje. Zbog specifične 3D strukture podloga osigurava optimalnu cirkulaciju i dotok zraka te smanjuje znojenje i nelagodu koju bi dijete moglo osjetiti. Voksi zračne podloge testirane su u sudaru s BeSafe autosjedalicama, a odgovaraju i većini kolica na tržištu. S druge strane,  AeroMoov zračne podloge koje dolaze u veselim dezenima podijeljene su u podloge za autosjedalice po grupama i podloge za kolica.

Voksi zračna podloga za autosjedalicu
AirMoov zračna podloga za kolica
Ljetna presvlaka za autosjedalicu

Još jedan kandidat u borbi protiv visokih temperatura je i BeSafe ljetne presvlake za autosjedalicu. Osim što hlade za vrijeme vrućih ljetnih dana, dobar su izbor i za zaštitu od prljanja. Izrađene su od mekanih materijala koji su nježni za osjetljivu dječju kožu, a pružit će osjećaj ugode i znatno olakšati vožnju automobilom, kako djeci, tako i roditeljima!

 

Grickalice tijekom puta

Što bi bio put bez grickalica? Kako bi osigurali da mališani nisu nervozni tijekom puta, dobra je odluka spremiti užinu kada se kreće na put. Bilo da je sendvič, pecivo ili svježe voće, savršen odabir je b.box kutija za užinu. Ima posebne pregrade koje se lako podešavaju, stoga ne morate brinuti o sjeckanju jabuke ili banane na male dijelove jer lagano mogu stati i veći komadi hrane. Tu je i gel koji će spremljenu hranu držati hladnom i svježom duže vremena. Uz kutiju za užinu, neizostavna je i termo bočica od nehrđajućeg čelika koja će tekućine čuvati hladnima, odnosno toplima. Kada ste spremili užinu i nešto za piće, sve zajedno stavite u dječji ruksak i spremni ste za put!