MODU potiče razvoj vašeg djeteta kroz aktivnu igru

Objavljeno

Pomoću MODU-a, naših super mekanih građevnih kocaka, vaše se dijete može aktivno igrati i vježbati svoje motoričke sposobnosti.

To mogu već i djeca od 6 mjeseci do 6 godina. MODU djeci ostaje zanimljiv više od 5 godina jer se igraju s njim i također razvijaju svoje motoričke sposobnosti, a da toga nisu ni svjesni!

Kako MODU točno podržava razvoj vašeg djeteta? Evo ovako:

  • Vježbanjem snage u leđima i vratu 
  • Razvijanjem tehnike hvatanja
  • Skakanjem i balansiranjem
  • Penjanjem i trčkaranjem
  • Vježbanjem snage i ravnoteže
  • Vježbanjem kako prelaziti preko tjelesne osi
  • Istezanjem i jogom

Kad se djeca igraju, grade, stvaraju i izmišljaju konstrukcije s MODU kockama tada razvijaju motoričke sposobnosti. To je zato što često koriste cijelo tijelo za izgradnju kreacija. Oni se protežu, podižu, okreću i uklapaju komade zajedno – i tako zaista razvijaju svoje motoričke sposobnosti. Takav način igranja naziva se aktivna igra, a dijete ima veliku korist od toga tijekom svog fizičkog razvoja.

Što kažu stručnjaci o aktivnoj igri?

“Dokaz da je aktivna igra važna za cjelokupno zdravlje djeteta te rast i razvoj je na više razina prisutan i visoko ocjenjuje ulogu takve igre u dječjem životu posebno u okružju vrtića ili škole. Igra je djetetov posao – to znači da mališani istražuju i uče o svijetu na svoj način i sami te na taj način postižu i određene vještine.”

Williams, SE. (2018) Importance of Active Play. Journal of Childhood Obesity, S2-001.

 

Očito je da dijete od 6 mjeseci ima drugačije motoričke sposobnosti od mališana starijeg od 4 godine, no i jednom i drugom mogu biti zanimljive potpuno iste MODU kocke. Za svoju bebu napravite kolica s kotačima u koje može leći i vježbati svoj mali vrat. Za svog mališana sagradite vlak kako bi se mogao utrkivati. A svom šestogodišnjaku napravite .. ništa. Jer on /ona će htjeti sami obaviti posao! Ali možda će vam i dalje biti dopušteno da mu / joj pomognete s onom jednom velikom kulom…

Pročitajte i druge naše blogove ovdje!