Zašto nositi Baobaby pelice i ljeti?

Objavljeno

Svi se veselimo ljetu pred nama i predahu od vrtićkih i poslovnih obaveza. Čekaju nas mnoge ljetne avanture, a kako bi Vaši mališani u njima mogli što više uživati, između ostaloga, važno im je odabrati nježnu, prozračnu i laganu obuću.

Ljeto je idealna prilika za što više bosonogog hodanja koje je izuzetno važno za razvoj stopala, motorike i posture tijela, no postoje situacije u kojima ipak moramo zaštititi dječje stopalo, npr. od velike vrućine podloge po kojoj se hoda.

Odličan odabir za ovakve situacije su Baobaby pelice. Prirodna koža od koje su izrađene ima super svojstva zbog kojih su posebno udobne za nošenje i tijekom toplih dana.

Baobaby pelice udobne su za nošenje i tijekom ljetnih dana

Budući da je koža biljno štavljena ne sadrži nikakve štetne tvari pa se Baobaby pelice mogu nositi na bose nožice. Zbog njezine prozračnosti stopala u njima “dišu” zbog čega se manje znoje nego u sintetičkim materijalima, a sav višak znoja koža odvodi, kao mali dimnjak u okoliš pa stopala unutar pelica ostaju suha.

Istodobno štite stopala od vrućine podloge po kojoj se dijete kreće, ali mu omogućava da osjeti sve senzorne podražaje kao da je bosonogo.

Koža je također iznimno mekana i fleksibilna zbog čega Baobaby pelice u potpunosti prate sve pokrete stopala i prilagođavaju se njegovoj formi. Baobaby cipelice ne stišću prste i ne žuljaju što je česti problem tvrde obuće, pogotovo kada se nosi na bose nožice.

Baobaby sandalice s rupicama pružaju dodatnu prozračnost

Za toplije dane preporučujemo jedan od modela Baobaby sandalica jer na gornjem dijelu imaju male rupice u raznim oblicima zbog kojih je zajamčena dodatna prozračnost, a i slatkoća modela.