Objavljeno

Zašto ću uvijek odabrati Carriwell by @mama.doktoriva

Trudnoća je jedno od najposebnijih i najčarobnijih razdoblja u životu svake žene. Razdoblje u kojem u nama raste novi život. Razdoblje u kojem se prirodno u nama probudi i onaj instinkt. Majčinski instinkt. Naše najmoćnije oružje koje imamo kao mame. Onaj koji zna kako zaštititi naše maleno i kad mi mislimo da ne znamo. Potakne nas da već u trudnoći počnemo na svoje tijelo misliti više jer u njemu sada raste naše maleno, naše najosjetljivije.

Treba ga njegovati. Iznutra i izvana. Birati kvalitetne namirnice. Pažljivo birati kremice kojima se mažemo. Jer ipak, sve što nanosimo na našu kožu, upija se, ulazi u naš krvotok i sada, putem krvi i posteljice, dolazi do još jednog, našeg malenog koje se tak razvija i raste unutar našeg tijela. I zato ga treba posebno paziti. I osjećati se u njemu ugodno. I mislim da će se sa mnom složiti svaka trudnica kad kažem da su mi tajice najdraži odjevni predmet tijekom čitave trudnoće. U kojima se osjećam najugodnije. Ali, složit će se sa mnom i da nije baš lako naći dobre i kvalitetne.

 

I drago mi je da sam u svojoj trećoj trudnoći otkrila Carriwell tajice koje su toliko ugodne da mi je jedino žao da ih nisam otkrila već u prvoj trudnoći. U ovim tajicama se osjećate najugodnije jer su toliko mekane da ih ne osjećate. Rastezljive su i skroz se prilagode vama, a pružaju lijepu potporu trbuščiću. Bez onog neugodnog urezivanja ispod trbuha kako zna biti stvar s tajicama koje sam prije imala. Nema stezanja. Doslovno se stope s vama i pruže dobru potporu.

I da. Nisu prozirne. Ma winwin.

A nisu mi samo najdraži odjevni predmet tijekom trudnoće nego i sada, u postpartumu. Taman fino stisnu gdje treba.

Dakle, vrijede svake kune. Baš kao i Carriwell grudnjak za dojenje. Zapravo, nakon tri trudnoće mogu vam reći da je to jedina trudnička roba u koju se isplati uložiti.

I još jedna super stvar koja vam po tom pitanju štedi novce, a za koju osobno nisam znala do ove trudnoće su proširivači za hlače i grudnjake. Bilo bi dobro da sam ih otkrila odmah na početku da ne hodam otkopčanog gumba naokolo jer mi sve hlače postanu neudobne i prije nego se trbuščić uopće vidi, a trudničke hlače s onim produžetkom za trbuh koji se nagužva ispod svake majice baš i ne volim.

A što se grudnjaka za dojenje tiče, ne čekajte kraj trudnoće da si ga nabavite za period kad rodite jer nije rezerviran samo za dojenje kako mu ime govori. Naše grudi rastu kao i naš trbuh, bradavice postaju osjetljivije, a ovaj grudnjak prati njihov rast i prilagođava se vama baš kao i tajice.

Uz tajice, to je onaj komplet koji jednom kad probate, odlučite u njemu živjeti do kraja trudnoće. I osobno mi je period priprema za porod ostao baš u lijepom sjećanju uz Carriwell kompletić, ljuljuškanje na pilates lopti, čaj od lista maline, Norah u pozadini, par datulja i odbrojavanje kontrakcija.

U njemu sam i otišla u rodilište i ne moram vam niti reći što je bilo prvo što sam odjenula kad sam se iz njega vratila.

P.S. teško da ćete ih proslijediti dalje trudnoj sestri ili prijateljici poput ostale trudničke odjeće koje se jedva čekate riješiti i osloboditi si mjesta u ormaru za nove traperice.

Ove čuvate i želite samo za sebe. Zapravo, nastavite ih nositi i kad niste trudne.

 

Autorica: Iva Pavlic, dr.med., specijalizantica pedijatrije