KneeGuardKids: Ključ za sigurno sjedenje vašeg djeteta u autosjedalici

Objavljeno

Pravilno postavljanje autosjedalice za vaše dijete je ključno za osiguravanje sigurnosti i udobnosti tijekom vožnje. Nedostatak podrške za noge može imati negativne posljedice na zdravlje i udobnost djeteta, stoga je važno naučiti pravilno koristiti oslonac za noge. U ovom detaljnom vodiču, istražit ćemo sve važne aspekte vezane uz upotrebu oslonca za noge u autosjedalicama.

oslonac za noge

Prema fiziološkim principima, pravilan položaj sjedenja uključuje oslanjanje djetetovih nogu na tlo.

Nedostatak oslonca za noge u autosjedalici može  utjecati na djetetovu psihomotoriku, uzrokujući probleme poput poremećaja cirkulacije krvi i limfe te povećanja mišićnog tonusa.

Nedostatak oslonca ispod nogu u sjedećem položaju, smanjuje tonus mišića u cijelom tijelu i djetetova silueta izgleda tromo.

Tijekom razvoja djece, osobito u predškolskoj dobi, važno je osigurati stabilan položaj tijela. Noge djeteta koje vise bez oslonca potiskuju zdjelicu i kukove prema naprijed, što može dovesti do gubitka kontakta leđa s naslonom autosjedalice a glava ima tendenciju da se kreće naprijed umjesto da bude unutar naslona za glavu gdje je zaštićena.

Osim toga, nedostatak podrške za noge može izazvati osjećaj nesigurnosti i tjeskobe kod djeteta tijekom vožnje.

Oslonac za noge KneeGuardKids dizajniran je kako bi odgovarao većini autosjedalica okrenutih prema naprijed, pružajući stabilnost i podršku.

Oslonac za noge KneeGuardKids je prošao certifikaciju od strane renomirane institucije TÜV Nord. Dodatno, ovaj oslonac je podvrgnut testiranju na sudar od strane Nacionalne uprave za sigurnost u prometu (NHTSA) prema FMVSS standardu 213, poznatom kao “Sustav za držanje djeteta”. Rezultati crash testa pokazuju da se KneeGuardKids uspješno drži na mjestu tijekom simulacije sudara.

Oslonac za noge ne ometa djetetov ulazak u automobil, već mu omogućuje lakši pristup pravilnom položaju u sjedalici. Udobno odmaranje nogu na osloncu može umanjiti nelagodu i mučninu tijekom vožnje.

Korištenjem KneeGuardKids oslonca za noge možete osigurati udobnost i sigurnost vašem djetetu tijekom putovanja, prilagođavajući visinu platforme prema potrebama djetetovog rasta i razvoja.

U zaključku, pravilno postavljanje autosjedalice i korištenje oslonca za noge poput KneeGuardKids-a ključno je za osiguranje sigurnosti i udobnosti vašeg djeteta tijekom vožnje. Certifikati i rezultati crash testova koje je prošao KneeGuardKids dodatno potvrđuju njegovu stabilnost i pouzdanost. Njegova sposobnost sprječavanja problema s cirkulacijom i osiguravanje pravilnog položaja djeteta čine ga nezaobilaznim dodatkom autosjedalici za sigurno i ugodno putovanje!