Inspirirane prirodom – vodonepropusne VOKSI zimske vreće

Objavljeno

Majka priroda osmislila je brojne načine kako iskoristiti ono najbolje od vode i zaštititi se od nje

Mnogi inženjerski izazovi s kojima se ljudi suočavaju mogu se riješiti korištenjem prirodnog dizajna kao odskočne daske.  Upravo je inovativni BIONIC-FINISH® ECO, djelo majke prirode reproducirano na tekstilu i odjeći koje nas štiti od vode, glavna značajka Voksi zimske vreće.

Inovativna tehnologija dendrimera

Kod BIONIC-FINISH® ECO iz prirode je posuđena ideja dendrimera – molekula sačinjenih od multifunkcionalnih grana koje međusobno djeluju, ko-kristaliziraju se i samoorganiziraju u visoko uređene, višekomponentne sustave. Optimiziraju cijelu strukturu, pričvršćuju se na tekstil i ugrađuju vodootporne karakteristike bez fluora.

BIONIC-FINISH® ECO temeljen je na vlastitoj tehnologiji dendrimera, dolazi kao obitelj jedinstvenih nehalogeniranih formulacija bez APEO i fluora prilagođenih različitim materijalima i dizajniranih za različite primjene i potrebe. 

Tako oponaša prirodne vodoodbojne strukture te omogućuje vodoodbojnost bez sadržavanja fluorougljika – baš kao što priroda čini. Ovo ekološki prihvatljivo rješenje ne ispušta fluoro-organske spojeve u atmosferu i time također omogućuje bolju budućnost našoj djeci.

Voksi zimske vreće 

Gornji sloj Voksi zimskih vreća je upravo BIONIC-FINISH® ECO materijal koji odbija vodu baš kao što to čine biljke u prirodi. Osim vodoodbojnosti, ova inovativna tehnologija omogućava Voksi zimskim vrećama prozračnost i udobnost uz koje će vaše dijete uživati u svim putovanjima – bilo u kolicima ili u sjedalici.  Prirodno punjenje od pačjeg perja i paperja te vuna i unutarnji sloj od pamuka osiguravaju da je dijete okruženo prirodnim materijalima koji dišu, a certifikat Oeko-Tex® Standard 100, Klasa 1 potvrđuje da su to materijali sigurni od bilo kakvih štetnih materijala ili kemikalija. Svoju idealnu Voksi zimsku vreću pronađite ovdje.

Izvor: https://rudolf.com/technologies/bionic-finish-eco