Top 5 destinacija idealnih za jednodnevne obiteljske izlete u Hrvatskoj

Hrvatska je poznata po prekrasnim plažama Jadranskog mora, no u ponudi ima i brojne nacionalne parkove, parkove prirode kao i izletišta koji su idealni odabir za jednodnevne obiteljske avanture. Evo naših prijedloga destinacija koje mogu biti odličan bijeg od svakodnevice, a kojih ćete se vi i vaši najmlađi uvijek rado sjećati.

Plitvička jezera 

 

Najstariji i najposjećeniji nacionalni park nalazi se u Ličko-senjskoj županiji, a san je za sve zaljubljenike u prirodu. Jezera i slapovi iznimne su prirodne ljepote, a šumske staze i drveni mostići stvaraju doživljaj prave bajke. U ovo ljetno vrijeme, slapovi i jezera bogati su vodom i obojeni bojama predivnog  zelenila.

Da bi cijela obitelj jednako uživala, preporučujemo da umjesto kolica, koja zbog neravnih površina i drvenih mostića nisu najpogodnija, koristite nosiljke za svoje najmlađe. Besplatan ulaz za djecu do 7 godina dodatan je razlog za posjetiti prekrasna Plitvička jezera.

 

Brijuni 

 

Prije nego krenete istraživati Brijune, važno je misliti i na sigurnost djeteta pri putovanju do ove prekrasne destinacije. Bezbrižno se odvezite u avanture uz autosjedalice koje su na testiranjima za sigurnost dobile najviše ocjene od strane stručnjaka. Nakon što ste stigli na destinaciju, vrijeme je da istražite istarski “raj na zemlji”. Brijuni su poznati po safari parku koji će se posebno svidjeti djeci zbog nesvakidašnjih životinja poput slonova, zebra, kornjača i ljama. 

U egzotični stil koji Brijuni nude, savršeno se uklapaju i AeroMoov limited edition zračne podloge s uzorcima žirafica, bananica, tukana, kitova, mačaka, te preslatkim uzorcima sladoleda s kojima će šetnje biti još veselije. AeroMoov zračne podloge s mrežastim dnom odgovaraju raznim modelima autosjedalica, a tijekom toplih dana one će upiti vlagu i omogućiti veću cirkulaciju zraka tijekom vožnje.

Fužine u Gorskom kotaru

 

Ako se za vrijeme vrućih dana želite dodatno ohladiti, onda su Fužine mjesto za vas. Poznate su po jezeru Bajer gdje možete uživati u vožnji brodićem ili u šetnji na svježem zraku. Spremanje stvari u automobil više nije glavna briga jer uz Metro+ kompaktna kolica imat ćete prostora za sve potrebne stvari u prtljažniku.

 

Krašograd

 

Na red je došlo seosko imanje koje osvaja srca najmlađih, a nalazi se u okolici Zagreba. Zbog sadržaja koje nudi, najviše je prilagođen djeci. Osim farmice s domaćim životinjama, djeca imaju prilike voziti se čamcem po jezeru, vlakićem po imanju, a tu je i veliko dječje igralište prema kojem će veselo trčati dječje nožice. 

Dok starija djeca trče u parkiću, vi imate prilike uživati u omiljenoj kavi na terasi restorana, a svoje najmlađe možete staviti u siguran putni krevetić koji je namijenjen za djecu do 15 kg. Uz pomoć dodataka vaše dijete bit će zaštićeno od jakog sunca i dosadnih komaraca.

 

Papuk 

 

Cijeli dan nije dovoljan za uživanje u prirodnim ljepotama jednog od najljepših parkove prirode koji se nalazi u Slavoniji. Osim prirodnih ljepota, u ponudi su i odlični restorani koji poslužuju razne tradicionalne delicije. Dok vi odmarate, putni krevetić idealan je za igru ili spavanje djece. Ne zauzima puno mjesta te se jednostavno (ra)sklapa tako da ga možete postaviti gdje god da jeste.

Na vaša buduća putovanja, uz pelene, vlažne maramice, kašicu i dodatnu robicu, ne zaboravite ponijeti zračnu podlogu i putni krevetić koji će uživanje učiniti još ugodnijim. Cijeli AeroMoov asortiman možete pogledati ovdje.

 

MENU